Training & Coaching

Training en coaching

De wetgeving rondom verzuim verandert snel. Daarbij komt dat er steeds meer verantwoordelijkheden voor verzuim en re-integratie neergelegd worden bij de werkgevers. Wij kunnen ons voorstellen dat u als werkgever door de bomen het bos niet meer ziet. Dan zijn er de mensen van Het Arbeidsdeskundig Collectief die u ondersteunen om alles weer helder te krijgen. Onze professionals kunnen als geen ander de taaie materie van wetgeving vertalen in normaal Nederlands.

TRAINING & COACHING

 

Bijscholen? Neem contact op!

Wilt u zichzelf of uw leidinggevenden bijscholen in de regels rond verzuim en re-integratie? Neem dan contact met ons op. Wij coachen in 1-op-1 gesprekken leidinggevenden. Wilt u meerdere mensen tegelijk bijscholen? Dan kan dat met een workshop of training. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden voor een standaard of op maat gemaakte aanpak.

 

Wat komt er aan bod?

Onderwerpen die aan bod kunnen komen bij training en coaching zijn:

  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn werknemer verantwoord terugkeert op de werkvloer?
  • Welke partijen (bedrijfsarts, arbodienst, arbeidsdeskundige, UWV) spelen er een rol bij verzuim en re-integratie en wat is mijn rol?
  • Het voeren van verzuimgesprekken in kader van veelvuldig of langdurig verzuim.
  • Wat is de laatste stand van zaken omtrent privacy en verzuim?
  • Welke kosten zijn er bij arbeidsongeschiktheid? Hoe kan ik mijn schadelast daarin beheersen?
  • Updates over de laatste wetgeving.

Verzuimbegeleiding voor leidinggevenden

Hoe zorg ik er als leidinggevende voor dat mijn medewerker op een goede en verantwoorde manier terugkeert in werk? Hoe kan ik de adviezen van de bedrijfsarts gebruiken? Hoe zorg ik er voor dat ik ook nog voldoe aan alle wet- en regelgeving? 

Allemaal vraag waar de gemiddelde leidinggevende zich niet dagelijks mee bezig hoeft te houden. Maar, als een medewerker ziek wordt, komen deze vragen wel op het bordje van de leidinggevende te liggen. En hoe dan verder? 

Dan is het goed om te weten dat onze arbeidsdeskundigen niet alleen verstand hebben van de regels, maar vooral van (terugkeer naar) werk. Zij kunnen leidinggevenden en medewerkers begeleiden in een verantwoorde en optimale terugkeer naar werk waarbij ook voldaan wordt aan alle regeltjes. 

Wilt u op een praktische manier ondersteunt worden in de verzuimbegeleiding? Neem contact met ons op! 

Training en coaching op gebied van re-integratie en (nieuwe) wetgeving

Niets is zo veranderlijk als wet- en regelgeving. Er verdwijnen regels, er komen andere regels bij, of er blijken allerlei uitzonderingen van toepassing te zijn.

Arbeidsdeskundigen zijn specialisten op het gebied van wet- en regelgeving. Daarnaast hebben onze arbeidsdeskundigen een netwerk van andere specialisten, zoals de casemanager, de psycholoog, de re-integratiedeskundige en de mediator. Maar ook de advocaat, wanneer u er samen niet meer uit komt.

Vanuit onze eigen kennis van zaken, maar ook vanuit de kennis vanuit ons netwerk, kan de arbeidsdeskundige u coachen, wanneer het gaat om het ondersteunen van een leidinggevende bij het voeren van eigen regie op verzuim. Maar ook door het verzorgen van een training of workshop bij u op het bedrijf.

Startende arbeidsdeskundigen


Als startend arbeidsdeskundige heb je soms behoefte aan extra begeleiding of coaching. Je bent net klaar met de opleiding en dan is het handig als je iemand hebt om mee te sparren. Of je bent op zoek naar een manier om ervaring op te doen. 

Monique en Stephan kunnen je daarbij helpen. Wij geven begeleiding en coaching bij casuïstiek en vragen over persoonlijke ontwikkeling als mens en arbeidsdeskundige. 

Daarnaast kun je bij ons ervaring opdoen met arbeidsdeskundige onderzoeken. Jij voert deze onderzoeken uit en bent verantwoordelijk voor het arbeidsdeskundige onderzoek. Maar, je staat er niet alleen voor. Je krijgt van ons tijdens en na het onderzoek begeleiding en coaching.

Startend arbeidsdeskundige en je wilt meer weten over onze coaching en begeleiding? Wij drinken graag een kop thee of koffie met jou om verder kennis te maken!

Neem contact met ons op

Arbeidsdeskundig advies is een vakgebied waarbij persoonlijke contacten centraal staan.

  • Wilt u (één van) ons beter leren kennen om te zien of we de juiste klik hebben?
  • Wilt u meer weten over een bepaald onderwerp?
  • Wilt u weten wat we voor u of uw bedrijf kunnen doen?

Neem contact op via het contactformulier of telefonisch:

Bel: 085-4019341
Contactformulier