over HAC

Wie zijn wij?

Over Het arbeidsdeskundig collectief

Zoals de naam al zegt: Wij zijn een collectief van arbeidsdeskundig adviseurs. Ontstaan vanuit de gedachte dat samen beter is dan alleen. Beter voor onze eigen ontwikkeling, maar ook beter voor u als klant. Want met een collectief van samenwerkende arbeidsdeskundigen heeft u altijd een arbeidsdeskundige bij u in de buurt.

Daarbij leggen we de lat hoog, niet alleen voor onszelf, maar ook voor u. Zodat u kunt rekenen op deskundige, heldere en oplossingsgerichte adviezen. In een overzichtelijk adviesrapport, met realistische doorlooptijden, voor een marktconforme prijs.

over ons

Het Arbeidsdeskundig  Collectief is ontstaan uit de samenwerking tussen Monique Mijnders, van Mijnders Arbeidsdeskundig Advies en Stephan Dijkstra, Prosper Arbeidsdeskundig Advies.

Monique Mijnders

Monique heeft inmiddels jarenlange ervaring opgebouwd binnen het werkveld van verzuim en re-integratie. Zij werkte onder andere voor grote inkomensverzekeraars. Ook volgde zij diverse aanvullende opleidingen, waaronder de opleiding tot mediator en volgde zij diverse scholingen op het gebied van psychisch verzuim.

Als praktijkbegeleider, coach en examinator is Monique verbonden aan Scolea, het opleidingsinstituut voor arbeidsdeskundigen.

Stephan Dijkstra

Met zijn tweetalige expertise in Nederlands en Engels, biedt Stephan professionele begeleiding in diverse sectoren: van het bruisende transport en logistiek tot de innovatieve techniek en bouw, van de levendige commercie tot de essentiële kinderdagverblijven en scholen. Ook in kantooromgevingen en met expats voelt hij zich op zijn gemak. 

Hij is begonnen in de wereld van technische detachering en daarna heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren personeelsadviseur. Met deze ervaring staat hij nu klaar om werknemers en werkgevers te ondersteunen in re-integratieprocessen, preventiestrategieën en het bevorderen van duurzame inzetbaarheid.

In 2016 lanceerde Stephan zijn eigen arbeidsdeskundig adviesbureau, Prosper Arbeidsdeskundig Advies. Een nieuwe mijlpaal werd bereikt eind 2019, toen hij samen met Monique de handen ineensloeg om 'Het Arbeidsdeskundig Collectief' te vormen. 

Stephan is verbonden aan Scolea en IVA, twee opleidingsinstituten voor arbeidsdeskundigen.

Denise Valk

Denise is, na 15 jaar werkzaam te zijn geweest in de verslavingszorg, sinds september 2020 werkzaam voor Het Arbeidsdeskundig Collectief.

In haar loopbaan als leidinggevende in de zorg, heeft zij ruime ervaring opgedaan in het begeleiden en uitzetten van verzuim- en re-integratietrajecten. Haar drive zit in het kijken naar de persoon als individu en zoeken naar mogelijkheden en kansen. Daarnaast is Denise creatief, optimistisch en vrolijk. Zij werkt graag samen met collega’s in teamverband. Ieder zijn rol laten pakken om kwaliteiten te benutten en op elkaar aan te laten sluiten is passend voor haar werkwijze. Haar kwaliteiten in combinatie met haar verbindende rol zorgen er voor dat zij haar werk als officemanager dagelijks met veel enthousiasme en inzet kan uitvoeren en verder opbouwen. Denise helpt u bij vragen, meedenken in mogelijkheden of in contact brengen met onze arbeidsdeskundigen. Ze komt graag met u in contact om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen!

Trudy Peters

Al meer dan 20 jaar heeft Trudy ervaring op het gebied van re-integratie; zij is in dit vakgebied begonnen als gecertificeerd jobcoach /trajectbegeleider, werkte als bedrijfsleider van een re-integratie bedrijf en is sinds begin 2019 als register arbeidsdeskundige werkzaam.

Trudy begon haar carrière bij Stichting Siza in 1992 en heeft sindsdien verschillende functies vervuld. Na het afronden van haar opleiding tot arbeidsdeskundige in 2019, begon ze bij Siza te werken in deze rol. Door bestaande contacten met Monique, startte ze in oktober 2019 ook met arbeidsdeskundige onderzoeken voor Het Arbeidsdeskundig Collectief, uitgezonden vanuit Siza. Ondanks haar plezierige tijd bij Siza, vond Trudy het werken als arbeidsdeskundige in het veld van werkgever en werknemer steeds leuker en besloot na 31 jaar volledig over te stappen naar Het Arbeidsdeskundig Collectief. Ze brengt waardevolle kennis en ervaring mee, waaronder expertise in niet aangeboren hersenletsel (NAH), FWG functiewaardering, participatie en zorg. Naast haar werk als arbeidsdeskundige, zal Trudy zich ook focussen op interne zaken zoals kwaliteit en procedures bij het Collectief. Ze blijft nog steeds deels verbonden aan Siza als adviseur voor de trajectbegeleiders van SizaWerk en zal arbeidsdeskundige onderzoeken voor Siza blijven uitvoeren. 

Harm Wiegersma

Harm is een ervaren loopbaanpsycholoog, die zijn expertise kan inzetten ten dienste van de inzetbaarheid van medewerkers. Bijvoorbeeld bij preventieve verzuimbegeleiding, ontwikkelvragen en versterken van persoonlijk leiderschap van medewerkers.

Sinds 1997 werkt hij voor uiteen­lopende profit en non-profit organisaties. Hij beschikt over veel ervaring als sparringpartner voor HRM en leidinggevenden. Sinds 2012 heeft hij een eigen bedrijf. In 2020 heeft hij zich aangesloten bij Het Arbeidsdeskundig Collectief.

Als psycholoog en coach is Harm lid van beroepsverenigingen NIP en NOLOC. Bij CMI is hij geregistreerd als loopbaan­professional en werkt hij als begeleidend en toetsend mentor.

Miriam Groenendaal

Miriam heeft een jarenlange ervaring als loopbaan- en re-integratie coach, zowel binnen het bedrijfsleven als ook in het onderwijs en o.a. de sector zorg- en welzijn. Als coach en adviseur helpt zij mensen om (weer) beter te worden in hun werk, helder te krijgen wat hun talenten zijn en zicht krijgen op werk dat bij hun past én waarin zij weer tot bloei komen.

Vanaf 2021 is Miriam ook als arbeidsdeskundige werkzaam en aangesloten bij het Arbeidsdeskundig Collectief. Haar werkwijze kenmerkt zich door vanuit verbinding en betrokkenheid te werken, waarbij zij tot heldere adviezen komt en nieuwe invalshoeken kan aanreiken.

Miriam woont en werkt vanaf een uniek varend woonschip in Amsterdam IJburg. In haar vrije tijd is zij vaak aan het klussen en speelt zij baritonsaxofoon in een bigband.

Tung Nguyen

Tung is zijn loopbaan gestart als Maatschappelijk Werker. Vervolgens heeft hij ruime werkervaring opgebouwd als Arbeidsdeskundige voor mensen met een visuele beperking. Zijn werkwijze kenmerkt zich door de manier waarop hij verbinding en aansluiting legt met de ander. Daarnaast is Tung analytisch, creatief en werkt oplossingsgericht.

In 2023 is Tung Nguyen aan de slag gegaan als Geregistreerd Arbeidsdeskundige bij Het Arbeidsdeskundig Collectief.

Emie Verstappen

Na 11 jaar als project- en managementassistent te hebben gewerkt bij een bouwmanagementbureau, haar eigen paardenstoeterij en een aantal jaren ervaring in een zorg gerelateerde organisatie is Emie sinds 2022 aan de slag gegaan bij Het Arbeidsdeskundig Collectief als officemanager. Met haar brede ervaring in verschillende branches kan Emie snel schakelen en is ze van plan het vakgebied van verzuim en re-integratie eigen te maken.
Als echte teamspeler neemt Emie graag werk uit handen en biedt een luisterend oor waar nodig. Daarnaast is ze een creatieve, positieve collega die van het kantoor in Den Bosch samen met Denise een fijne werkplek maakt voor collega’s.

Gwen Smit

Gwen is sinds 2010 werkzaam binnen het werkveld van de re-integratie. Door werkzaamheden voor en bij lokale overheden in het Sociaal Domein heeft zij specifieke kennis opgebouwd van de Participatiewet. Als loopbaanadviseur, 2e spoorbegeleider en projectleider voor de arbeidsmarktregio is ze in het bijzonder actief geweest voor re-integratie van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.
Gedurende 15 jaar is zij zorgondernemer geweest in Nederland en Indonesië. Hierdoor herkent ze de uitdagingen van goed werkgeverschap en de soms dunne scheidingslijn tussen ziekte en verzuim.

Sinds 2019 gediplomeerd Arbeidsdeskundige met focus op de mogelijkheden.