Maar ik moet toch de arbeidsdeskundige van mijn arbodienst inhuren!?

Maar ik moet toch de arbeidsdeskundige van mijn arbodienst inhuren!?

Deze opmerking horen wij regelmatig van werkgevers. Weet jij het antwoord? 

Het antwoord is: ‘Nee, je bent niet verplicht om de arbeidsdeskundige van je arbodienst in te huren.’ Je mag daar als werkgever zelf je keuzes in maken. 

Qua kwaliteit en werkwijze maakt het vaak niet veel uit of je een arbeidsdeskundige inhuurt via de arbodienst of via een arbeidsdeskundig adviesbureau. 

Alles heeft voor- en nadelen.

Kiezen voor een arbeidsdeskundige van de arbodienst zorgt er voor dat deze een korter lijntje kan hebben naar de bedrijfsarts of casemanager. Ook heb je dan alles ‘onder één dak’, wat sommige werkgevers handig vinden. Vaak ligt de prijs bij een arbodienst wel wat hoger voor een onderzoek en ben je aan hen verbonden met een abonnement en bijbehorende kosten. Omdat er gewerkt wordt met standaardpakketten, ervaren sommigen dat als minder flexibiliteit. 

Een belangrijke, maar vaak onderbelichte, optie is de vrijheid om een arbeidsdeskundige in te schakelen buiten de standaardpakketten van een arbodienst. Het Arbeidsdeskundig Collectief krijgt steeds meer klanten die het prettig vinden om zelf de regie te houden in het verzuimproces. Zij willen flexibel kunnen zijn in welke (verzuim)specialisten zij inschakelen en kiezen daarom voor een arbeidsdeskundige die niet in dienst is van een arbodienst maar verbonden is aan ons Collectief. 

Daarnaast zien zij dat wij na een arbeidsdeskundig onderzoek zeer vaak contact hebben met een bedrijfsarts, daarvoor hoeft de arbeidsdeskundige dus niet in dienst te zijn van de arbodienst. Wij werken al meerdere jaren succesvol samen met diverse arbodiensten waarbij er regelmatig contact is met bedrijfsartsen en casemanagers. 

En tot slot, merken onze klanten dat wij voor onze arbeidsdeskundige onderzoeken en advies een goede prijs hanteren die vaak goedkoper is dan de arbodienst. Dat levert ook nog eens een kostenbesparing op terwijl je wel gewoon goed advies krijgt. 

Kortom, je kan kiezen voor de arbeidsdeskundige van de arbodienst, maar je bent ook vrij om eens te kijken naar een arbeidsdeskundige buiten de arbodienst. 

En waarom dan niet kiezen voor Het Arbeidsdeskundig Collectief? Onze werkwijze is doortastend, onafhankelijk en transparant. Wij leveren maatwerk en flexibiliteit en onze benadering is persoonlijk. 

Nog meer vragen?

Wil je meer weten over bijvoorbeeld arbeidsdeskundige onderzoeken of preventieve inzetbaarheidsgesprekken? Neem contact met ons op. 

Meer informatie? Bel naar 085-4019341 of neem contact op per mail.

Neem contact op