De arbeidsdeskundige die ook casemanager is – terugblik vanuit een werknemer

De arbeidsdeskundige die ook casemanager is

De arbeidsdeskundige die ook casemanager is

Ongeveer een jaar geleden kreeg ik bericht van een loopbaancoach in spoor twee met wie wij vaak samenwerken. Zij was door een werkgever ingeschakeld om een werknemer te begeleiden in het 2e spoor.

De werkgever was ook op zoek naar een arbeidsdeskundige die het arbeidsdeskundig onderzoek kon uitvoeren. Maar, die daarna ook het casemanagement op zich kon nemen gezien de gespannen relatie tussen werkgever en werknemer. Zo kwamen zij via de loopbaancoach bij mij uit.

Ik ben in gesprek gegaan met werkgever en werknemer over mijn rol als arbeidsdeskundige en daarna casemanager. Beiden hadden er voldoende vertrouwen in dat ik beide rollen op mij zou nemen.

We zijn nu een jaar verder. Alle formaliteiten voor de WIA en einde arbeidsovereenkomst zijn afgerond. Daarmee komt mijn rol als casemanager ten einde. Vandaar dat ik vandaag een afrondend gesprek had met werknemer.

Wij blikten terug op afgelopen jaar. Werknemer vertelde mij dat zij de samenwerking als plezierig ervaren heeft. Zij vond het knap dat ik als externe professional in het diepe gegooid werd, in een beladen situatie en dat ik in staat ben geweest om voor werknemer en werkgever er zaken uit te halen waarmee beiden konden leven. Verder benoemde zij dat ik beide rollen uitgevoerd heb zonder mijn zelfstandigheid en neutraliteit te verliezen. Voor haar was ik een neutrale en stevige ondersteuner in tijden waarin zij het niet makkelijk had. Dat waren voor mij bijzondere woorden om te horen.

Met werkgever heb ik ook een evaluatie gehad. Ook zij waren tevreden over de samenwerking, de contacten en manier waarop ik alles aangepakt heb.

Als arbeidsdeskundige en casemanager heb ik mijn steentje bij kunnen dragen en ik hoop dat ik beiden perspectief heb kunnen bieden. Dat doet mij goed.

 

Neem contact met ons op

Arbeidsdeskundig advies is een vakgebied waarbij persoonlijke contacten centraal staan.

  • Wilt u (één van) ons beter leren kennen om te zien of we de juiste klik hebben?
  • Wilt u meer weten over een bepaald onderwerp?
  • Wilt u weten wat we voor u of uw bedrijf kunnen doen?

Neem contact op via het contactformulier of telefonisch:

Bel: 085-4019341
Contactformulier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *