Het Arbeidsdeskundig Collectief is gestart met franchise

Het Arbeidsdeskundig Collectief
is gestart met franchise

Het Arbeidsdeskundig Collectief is gestart met franchise

Het Arbeidsdeskundig Collectief (HAC) heeft een franchiseformule ontwikkeld voor arbeidsdeskundigen. Aan Miriam Groenendaal vroegen we waarom zij voor deze formule koos en hoe het haar bevalt.

Waarom heb je voor de formule gekozen?

“Ik was zelfstandig loopbaanprofessional en re-intgegratiecoach, maar heb tijdens de coronaperiode mijn opleiding tot arbeidsdeskundige afgerond. Ik merkte dat het lastig was om als zelfstandige een start te maken in deze voor mij nieuwe expertise. In HAC heb ik een goede partner gevonden. De samenwerking is prettig, de lijnen kort. Ze denken actief mee en als beginnend AD hadden ze supervisie en controle op je rapporten. Vanuit deze ondersteuning kon ik in korte tijd heel snel groeien binnen dit interessante en veelzijdige werkveld.”

Wat houdt de franchise in?

“Je gaat een samenwerkingsrelatie aan waarbij je vanuit jouw regio opdrachten uitvoert en relaties opbouwt met klanten.

HAC heeft een groot netwerk waaruit zij opdrachten en vraagstukken aanbiedt. Ook beschikken ze over veel expertise. Er is een mooie tool om rapporten te genereren, ze fungeren als klankbord en helpen je om verder te professionaliseren. Verder is er een hele fijne backoffice die onderzoeken en afspraken voor je inplant en andere administratieve rompslomp van je  overneemt. Daardoor kan ik meer tijd besteden aan het arbeidsdeskundig werk, waar ik plezier uit haal en goed in ben.”

Wat is het verschil met werken voor andere bureaus of arbodiensten?

“Bij andere bureaus ben je onderdeel van de flexibele schil en dat biedt minder continuïteit. Vanuit de franchiseconstructie heb je die continuïteit wel, ook omdat je aan je eigen klantenkring bouwt. Verder krijg je veel meer ondersteuning en is er echt sprake van gezamenlijkheid. Zo zijn er interessante themadagen, waarbij ook veel tijd is voor ontspanning en plezier met elkaar.“

Voel je je nog wel zelfstandig ondernemer?

“Jazeker, de formule geeft je ruimte om je eigen koers te varen. Wat ik vooral prettig vind als zzp’er, is dat ik zelf mijn agenda kan bepalen. Deze structuur biedt mij houvast. Dat is fijn, want als je voor veel verschillende  partijen werkt, wordt je eigen leven ook complex. De afgelopen jaren heb ik veel vlieguren gemaakt als arbeidsdeskundige en was ik vaak in het weekend nog bezig met mijn eigen administratie als zzp-er. Na deze hectische fase wil ik nu vier dagen werken en de vijfde dag voor andere activiteiten vrijhouden. En dat is prima mogelijk binnen deze constructie.”

Hoe zie je de toekomst?

“Ik vind het belangijk om mijn werk leuk en interessant te houden en mij te blijven ontwikkelen. Die ruimte is er. Een  voorbeeld? Afgelopen jaar heb ik de nascholing letselschade gedaan en via HAC heb ik nu ook de eerste opdracht binnen. Komende jaren wil ik mijn expertise verbreden en mij ook inzetten op het gebied van preventie en het duurzaam inzetbaar houden van werknemers. Ook dat sluit aan bij de visie van HAC.”

Zou je deze franchiseformule aanbevelen aan andere ondernemers?

“Het is een hele mooie gelegenheid om als zelfstandig ondernemer te starten. Ook voor AD’en die al zelfstandig zijn kan het een uitkomst zijn. Vooral omdat je administratief ontlast wordt, een klankbord hebt en terug kan vallen op de expertise van HAC.“

Hoe zou je de cultuur binnen het Arbeidsdeskundig Collectief omschrijven?

“Ik ervaar het als een prettige, fijne groep, waar mensen voor elkaar staan, elkaar helpen en met elkaar meedenken. Zit je ergens mee, dan krijg je heel snel ondersteuning of hulp. Ik vind het een prettige no-nonsense club, gericht om de klant echt verder te helpen.” 

Meer informatie? Bel naar 085-4019341 of neem contact op per mail.

Neem contact op